Trinovo Insights

Blockkedjor stod på agendan vid senaste CIO-Forum

2018-feb-04 08:18:00 / av Trinovo Insights

Kvällen den 1a februari genomfördes återigen Trinovos CIO-forum, det första för 2018 och det 44e sedan starten 2003. Temat var Blockkedjor som behandlades i två uppskattade bidrag:

I den inledande presentationen gav Trinovos expert på Blockkedjor, Marcus Åkerlund, en kort överblick över nuläget för området kryptovalutor/Bitcoin följt av Trinovos perspektiv på nytta och viktiga framväxande tillämpningar av Blockkedjor inom organisationsöverskridande arbetsflöden, digital hantering av rättigheter och ägande samt en ny nivå på informationssäkerhet.

Därefter presenterade Autolivs CIO Jonas Hård och Olaf Schwarz från Autoliv Electronics en världsledande innovation för säkerhet i fordonsindustrin baserad på blockkedjor. Inriktningen är att säkerställa programvaruintegritet för sensorsystem i självkörande fordon – en innovation med potential att ge Autoliv en starkare affärsposition i fordonsindustrin. Imponerande bidrag från Autolivs IT-verksamhet och något som vi säkerligen får höra talas mer om framgent.

Avslutningsvis gavs även en intressant presentation av Ulrika Dellby, ordförande för Hello World! som är en allmännyttig ideell förening. Hello World! har till syfte att driva på det viktiga digitala intresset hos barn och ungdomar och speciellt tjejer genom att ordna läger och meet-ups på skollov. Detta framstår som högaktuellt för Sverige som kunskapsnation och intresset växer explosionsartat. Några av CIO-forums medlemmar sponsrar redan Hello World! och fler företag inbjuds att bidra. Märkligt att detta intressanta och viktiga initiativ fortfarande är så okänt.

Blockchain-CIOforum.jpg

Trinovo Insights

Publicerat av Trinovo Insights

Trinovo Insights bedriver nyhetsbrev med insikter inom IT-management och Retail Finance som utkommer ca 3 gånger per år vardera. Lämna din mailadress så håller vi dig uppdaterad när vi publicerar något nytt. Vi spammar inte, vi lovar.

Håll dig uppdaterad med Trinovo Insights